SCN - Tiendeveen 3 - 5

Tiendeveen profiteert van slordig SCN en gaat naar finale Prent Dorpentoernooi

Dinsdagavond is Tiendeveen na een zinderende slotfase er in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van het Prent Dorpentoernooi. Mede door een late treffer werd SCN met 3-5 verslagen waardoor Tiendeveen op doelsaldo als eerste in poule A eindigde.

SCN verzuimt afstand te nemen

Na een zoekend begin van beide ploegen was het SCN dat in de eerste helft het duel naar zich toe trok. De ploeg had het overwicht in balbezit en kwam na ruim twintig minuten dan ook verdiend op voorsprong. Een hoekschop van Bryan Marissen vond het hoofd van Danny Kuiper die van dichtbij raak kopte, 1-0. Na de openingstreffer kreeg SCN meerdere mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Het ontbrak de thuisploeg echter aan nauwkeurigheid in de eindpass en scherpte in de afronding waardoor het verschil bij slechts één treffer bleef. Op slag van rust kwam Tiendeveen vanuit het niets langszij. Balverlies van SCN rond de middenlijn werd in de omschakeling afgestraft met een hard schot in de lange hoek die doelman Stephan Diphoorn te machtig was, 1-1.

Slordigheid SCN afgestraft door Tiendeveen

In de tweede helft wist SCN het goede veldspel uit de eerste helft niet door te zetten. De thuisploeg was na de pauze meermaals onzorgvuldig in de opbouw waardoor er meer dreiging vanuit Tiendeveen kwam. De bezoekers kwamen na ruim een uur spelen dan ook op voorsprong. Na een overtreding van Lars Guichelaar in het strafschopgebied ging de bal op de stip waarna Ismael Ucan vanaf elf meter zijn ploeg op voorsprong schoot, 1-2. Even later maakte Ucan met een hard schot in het dak van het doel ook de 1-3, nadat SCN de bal niet uit het strafschopgebied wist te werken. De marge van twee treffers bleef echter niet lang op het scorebord staan. Na een aanval over de rechterflank vond Roy Zwiers met een lage voorzet Stefan Bruinsma die bij de eerste paal de 2-3 binnen tikte.

Zinderende slotfase

SCN ging vervolgens op jacht naar meer en was via Bryan Marissen dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging nipt over het doel van Tiendeveen. Waar SCN verzuimde om te scoren, deed Tiendeveen dit aan de andere kant wel door opnieuw te profiteren van balverlies van SCN. Weer was het spits Ucan die doelman Diphoorn passeerde, 2-4. In de slotfase van het duel kwam SCN terug tot 3-4 via een rake vrije trap van Bryan Marissen. Door de tussenstand op het andere veld tussen HODO en Protos (0-2) had SCN de finaleplaats in handen, maar gaf deze in de absolute slotseconden alsnog weg aan Tiendeveen. Onnodig balverlies vanuit een inworp aan de zijlijn luidde de 3-5 in waardoor niet SCN maar Tiendeveen als eerste in poule A eindigde.

Tiendeveen naar finale, SCN strijdt voor plek drie

Door de late cruciale treffer is Tiendeveen met één doelpunt verschil eerste geëindigd in poule A van het Prent Dorpentoernooi en zal zich zaterdag gaan opmaken voor de finale. SCN zal dan strijden voor de derde plaats. De tegenstanders zullen komen uit poule B die aanstaande donderdag gaan uitmaken wie er naar de finale gaat en wie er mag strijden voor de ereplaatsen.

Door: Marco Bruinsma

Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent het toernooi? Volg ons dan op onze social media kanalen!