Ons verhaal

Lees hier het verhaal achter de opzet van het Prent Dorpentoernooi.

Het idee

In de voorbereiding op het komende voetbalseizoen is er in 2016 een start gemaakt met nieuw regionaal voetbaltoernooi. Onder de noemer Prent Dorpentoernooi spelen de buitendorpen van de gemeente Hoogeveen een onderling voetbaltoernooi.

Het Dorpentoernooi is een voortvloeisel van de Offerein Bokaal. Nadat diverse dorpsclubs afhaakten bij de opvolger van de Komas Bokaal, werd al snel het initiatief gelegd voor een eigen toernooi, met Schoonmaakbedrijf Prent als naamgever.

De opzet in 2016

In de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen is gekozen voor een regionale opzet, met enkel derby’s als gevolg. Het zal een hoog aantal toeschouwers op de been brengen, is de realistische verwachting. Dit toernooi zal bestaan uit de organiserende clubs SCN, vv Noordscheschut, HODO, sc Elim en vv Hollandscheveld, en wordt aangevuld met Pesse zondag, EMMS en Lutten. De wedstrijden zullen op vijf speeldagen worden verdeeld en zal begin augustus 2016 starten. In twee poules van 4 clubs zal toegewerkt worden naar de eerste winnaar van het Prent Dorpentoernooi.

Het verloop

Na afloop van het toernooi is gebleken dat het een succesvol initiatief is geweest. De bezoekersaantallen voldeden aan de verwachtingen en de deelnemende teams waren vol lof over het georganiseerde toernooi. Alle gegevens over de eerste twee jaren van dit toernooi zijn opgeslagen onder de noemer Editie 2016 en Editie 2017. Hier zijn alle standen en verslagen te lezen.

Editie 2018:

In februari 2017 zijn de voorbereidingen begonnen voor een derde editie. De teams van vorig jaar zijn opnieuw uitgenodigd en de sponsoren hebben hun steun opnieuw toegezegd. Schoonmaakbedrijf Prent is opnieuw de hoofdsponsor, maar zeker zo belangrijk zijn de overige sponsoren.

Commissie:

Het toernooi wordt georganiseerd door een aantal commissieleden, welke allemaal verbintenis hebben met de verenigingen uit de gemeente. De commissie vergaderen elke maand en is wisselend te gast bij een van de deelnemende verengingen.

Conclusie:

Het toernooi heeft in 2016 én 2017 bewezen dat het bestaansrecht heeft opgebouwd. Uiteraard zijn er verbeteringen aan te brengen, maar de eerste doelstelling is gehaald. Een regionaal toernooi, gratis toegang en verrassende wedstrijden.

“We zien u graag langs de lijn tijdens ons toernooi in 2018”

Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent het toernooi? Volg ons dan op onze social media kanalen!