SCN – Protos 4 - 2

SCN wint openingsduel Prent Dorpentoernooi

Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Eric Prins wist SCN vrijdagavond het openingsduel van het Prent Dorpentoernooi met 4-2 te winnen van Protos. Na een slordige openingsfase van de Nieuwlandenaren waarin de ploeg met 0-2 achter kwam, wist SCN zich na een half uur spelen te herpakken en het duel alsnog naar zich toe te trekken.

Met de nieuwe hoofdtrainer Eric Prins aan het roer trad SCN vrijdagavond aan voor haar eerste duel van dit seizoen. In het teken van het Prent Dorpentoernooi was Protos de tegenstander.

Protos profiteert van slordigheid SCN

SCN begon op zijn zachtst gezegd onwennig aan het duel. De ploeg uit Nieuwlande was onzorgvuldig aan de bal en maakte veelal de verkeerde keuzes. Het was dan ook geen verrassing dat Protos de ploeg was die op voorsprong kwam. Een onnodig weggegeven vrije trap op punt strafschopgebied werd ingebracht en van dichtbij binnengekopt door Protos. Even later verdubbelde Protos de score na balverlies in de opbouw van SCN. In de tegenaanval werd de bal vanaf de achterlijn breed gelegd en eenvoudig ingeschoten, 0-2. Tussen beide treffers door kreeg SCN via Marco Bruinsma de grootste kans om langszij te komen, maar hij stuitte na een afgemeten voorzet van Pascal Engels van dichtbij op de doelman.

SCN herpakt zich

Na circa een half uur spelen kwam SCN beter in de wedstrijd. De ploeg van Eric Prins werd dreigender voor het doel van Protos door nauwkeuriger te zijn in balbezit. Op slag van rust resulteerde dit dan ook in de aansluitingstreffer. Een vrije trap op rand strafschopgebied werd fraai in de verre hoek gekruld door Jeffrey Marissen, 1-2.

Na een aantal omzettingen trok SCN de goede lijn aan het einde van de eerste helft door. De Nieuwlandenaren wisten Protos beter onder druk te zetten en hier werd al vroeg in de tweede helft van geprofiteerd. Een onzuivere breedtepass werd door Protos in de voeten geschoven van Danny Kuiper die zich niet bedacht en de bal bekeken over de doelman in het net schoot, 2-2.

Erop en erover voor SCN

Ook na de gelijkmaker bleef SCN de bovenliggende partij en kreeg het de betere mogelijkheden om de voorsprong te pakken. Nadat Danny Kuiper eerst nog de onderkant van de lat raakte, was het even later alsnog raak voor SCN. Stefan Bruinsma werd de diepte ingestuurd en was oog in oog met de doelman niet zelfzuchtig door de bal breed te leggen op Mike Zwiers die voor leeg doel eenvoudig kon intikken, 3-2. Het slotakkoord van de wedstrijd kwam op naam van Danny Kuiper die na een steekpass van Stefan Bruinsma eerder bij de bal was dan de doelman en deze in het net tikte. Hiermee werd de eindstand op 4-2 bepaald en op basis van het laatste uur was dit een verdiende zege voor SCN.

Aanstaande dinsdag staat de volgende wedstrijd van het Prent Dorpentoernooi voor SCN op het programma. Op het eigen Sportpark Nieuwlande neemt de ploeg het dan op tegen Tiendeveen. Aanvang 19:00uur.

Door: Marco Bruinsma

Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent het toernooi? Volg ons dan op onze social media kanalen!