Protos 1 - SCN 1

In de eerste helft kwam SCN na een kwartier spelen op voorsprong. Een afvallende bal werd opgepikt door Patrick Aasman die op zijn beurt debutant Mark Hoogeveen in stelling bracht. Hoogeveen bleef kalm en schoof de bal langs de doelman in het net. Lang kon SCN echter niet genieten van de voorsprong want enkele minuten later stond de gelijke stand weer op het scorebord. Een haarfijne voorzet vanaf de linkerflank werd bij de tweede paal diagonaal binnengekopt door de nummer 12 van Protos, 1-1. De ploeg uit Steenwijksmoer kwam na de gelijkmaker beter in de wedstrijd en wist de leiding over te nemen. Na balverlies van SCN schakelde Protos snel om waarna de bal vanaf rand strafschopgebied in de bovenhoek werd gekruld, 2-1. Nog voor het einde van de eerste helft bracht Protos de marge op twee doelpunten. Klungelig balverlies in de achterhoede van SCN werd met een lob over doelman Leon Reitsema op fraaie wijze afgestraft, 3-1.

In de beginfase van de tweede helft leek het organisatorisch wat beter te staan bij SCN. De ploeg gaf achterin minder ruimte weg, maar had nog wel moeite met het creëren van mogelijkheden. Toch kwam de ploeg uit Nieuwlande na ruim een uur spelen terug tot 3-2. Roy Zwiers beloonde een individuele actie met een nauwkeurig schot in de korte hoek die de Protos-doelman kansloos liet. SCN hoopte na de aansluitingstreffer dat er nog een resultaat gehaald kon worden, maar deze gedachte werd in de slotfase door twee treffers van Protos tenietgedaan. De eindstand kwam daarmee op 5-2 waardoor SCN ook haar tweede oefenwedstrijd verliest.

De ploeg van trainer Bart Smid kan zich nu opmaken voor het duel om de 7e en 8e plaats van het Prent Dorpentoernooi die aanstaande zaterdag op het programma staat. Op Sportpark Elim is SV Pesse om 14:00uur de tegenstander.

Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent het toernooi? Volg ons dan op onze social media kanalen!