VV NOORDSCHESCHUT WINT PRENT DORPENTOERNOOI

Op een bomvol Sportpark de Meulewieke wist vv Noordscheschut zijn favorietenrol waar te maken door vv Tiendeveen met 3-0 te verslaan en hiermee het Prent Dorpentoernooi te winnen.

Na een indrukwekkende minuut stilte i.v.m. het overlijden van Henriette Westerbeek-Prent, dochter van hoofd- en toernooisponsor Prent, werd de wedstrijd om de 1e en 2e plaats op de finaledag  van het Prent Dorpentoernooi door scheidsrechter Sander Pals uit Dedemsvaart in gang gezet.Op het schitterende hoofdveld dat er door de vrijwilligers bij lag als een biljartlaken, werden de eerste 10 minuten van de wedstrijd aftastend gespeeld.

Het werd snel duidelijk dat de ploeg van Michel van Essen met zijn twee snelle spitsen Jeffrey Boxma en Ismael Ucan graag een open wedstrijd wilde spelen en niet alleen vanuit een gesloten defensie wilde counteren.

Noordscheschut was zoals verwacht de bovenliggende partij, maar had toch wel even de tijd nodig om echte kansen af te dwingen.

Na een kwartier was het dan toch ineens raak, aanvoerder Nick Koster werd diep gestuurd en na Tiendeveen keeper Sander Lubbers te hebben uitgespeeld, kon hij de 1-0 aantekenen. Tiendeveen raakte even van slag vanwege deze domper en Noordscheschut zette aan om de voorsprong verder uit te breiden. Dit lukte vrij snel, want na 20 minuten was het vleugelflitser Enrico Schonewille die aan de linkerkant opstoomde, de verdedigers zijn hielen liet zien, een strakke voorzet afleverde die met een uiterste krachtsinspanning van Koster tot een doelpunt werd gepromoveerd (2-0).

De 3-0 hing ook in de lucht, maar Bjorn Schonewille zag zijn schot gekeerd worden door de uitmuntend keepende Lubbers.

Net zoals de vorige wedstrijd het geval was, wisselde trainer Berry Zandink na een half uur 5 maal om iedereen zijn speeltijd te geven. Tiendeveen rechtte haar rug en ging opzoek naar de aansluittreffer en kreeg twee grote kansen; een corner werd door iedereen gemist en draaide bijna in een keer in het doel van Noordscheschut, spits Boxma probeerde van afstand met een boogbal keeper Wiebe Zinger te verschalken, maar de bal ging net over.

Aan de andere kant was het nieuwkomer David Kampinga die het doel van Tiendeveen op een haar na miste, waarna er werd afgefloten voor rust.

Tiendeveen kwam sterk uit de startblokken in de tweede helft en door een handsbal van de ingevallen keeper Roy Boertien, mocht Mesud Yildirim op de rand van het zestienmetergebied aanleggen voor een vrije trap.

Zijn fraaie vrije bal, raakte de lat en de rebound kon ternauwernood van de lijn worden gehaald.

Noordscheschut was nu gewaarschuwd en het spel golfde heen en weer, het middenveld werd door beide teams overgeslagen, maar tot hele grote kansen leidde het in deze periode niet.

Nadat het spel weer wat gezapiger was geworden, was het plotseling aanvoerder Koster met een kans, maar zijn inzet werd knap gekeerd door keeper Lubbers.

Hierna was het weer de beurt aan Tiendeveen, Ucan ontsnapte aan de verdediging van Noordscheschut en in een 1 op 1 was keeper Boertien de sterkste met een fraaie redding.

In de tegenaanval was het Nick Koster die met een hard schot zijn hattrick wist te voltooien (0-3) en hiermee de wedstrijd in het slot wist te gooien.

Hierna volgden nog een flink aantal kansen die stierven in schoonheid, paal en lat werden nog een paar keer geraakt door Noordscheschut en ook Tiendeveen kwam nog een drietal kansen, maar Ucan had zijn vizier niet helemaal scherp staan deze wedstrijd.

Na het eindsignaal van scheidsrechter Pals mocht vv Noordscheschut zich winnaar noemen van het Prent Dorpentoernooi 2023.

Deze prachtige, gezellige Prent Dorpen finaledag met grote publieke belangstelling werd door DJ Henri Vogelzang afgesloten met een mooie derde helft.

Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent het toernooi? Volg ons dan op onze social media kanalen!