Tiendeveen 1 - Protos 1

Vooraf kunnen we melden dat Tiendeveen al drie weken in voorbereiding is.
Protos daar in tegen heeft één officiële training afgewerkt.
Wat het allemaal opleverde leest u in dit verslag.
Scheidsrechter van deze wedstrijd was de heer Kamman. Even na tweeën fluit de scheidsrechter dan voor aanvang van de wedstrijd.
Vanaf de eerste minuut nam Tiendeveen het heft in handen en dit leverde direkt in de 4 minuut al de eerste goal van de wedstrijd op.
Na een mooie voorzet is het Kevin Lunenborg die bal achter keeper Martijn ten Broeke schiet.
Protos is in deze fase nog zoekende en heeft nog geen antwoord op het spel van Tiendeveen.
Dan in de 11e minuut het eerste echte gevaar van Protos.
Een vrije trap op zo'n 30 meter van de goal word genomen door Dennis Spang maar de bal vliegt helaas voor Protos net over de kruising.
In de 14e minuut een wel of niet overtreding in de zestien op een speler van Protos word door scheidsrechter Kamman weggewuift en geeft aan dat de bal word gespeeld. Na een korte drink pauze komt Protos toch steeds beter aan het voetballen.
In de 23e minuut leverd dit een geweldige kans op voor Protos. Een prachtige actie van Pim van de Veen die zichzelf in schietpositie brengt haalt verwoestend uit maar ziet echter dat zijn inzet gekeerd word door een eveneens prachtige redding van de keeper van Tiendeveen Sander Lubbers.
Tiendeveen is het eventjes kwijt en Protos zet aan. Maar dan in de 28e minuut is het Tiendeveen die een goedlopende aanval vakkundig afwerkt.
En Dominique Wiffers brengt zijn ploeg Tiendeveen op een 2-0 voorsprong.
Dan blaast scheidsrechter Kamman na 32e minuten op de klok voor de rust.
Na de rust is het direkt al in de 2e min dat Protos op de deur klopt van Tiendeveen en een geweldige kans krijgt in de persoon van Dilano Kok. Deze maakte een fantastische actie en brengt zichzelf in schietpositie en besluit af te drukken maar ziet zijn schot gekeerd worden door weer een fantastische redding van Sander Lubbers die door zijn redding tot zijn grote geluk ook ziet dat de bal nog op de lat beland. Protos was hier dichtbij de aansluitingstreffer.
In de 3e minuut deelt scheidsrechter Kamman de eerste gele kaart van de wedstrijd uit.
Een pittige overtreding word bestraft maar uit de vrije trap die hier uit voort kwam leverde voor Protos helaas niks op maar wel voor Tiendeveen want uit de snelle counter die hier weer uit voortkwam word dan in de 4e minuut de 3-0 binnengeschoten door Dylan Lucas.
Protos geeft het echter niet op en blijven het wel proberen. Maar ook Tiendeveen neemt geen gas terug.
Dan is daar plotseling weer Dilano Kok en schiet voor Protos de bal rakelings over. Maar de daarop volgende aanval van Protos is het raak. In de 17e minuut is het Frank Wasse die de stand op 3-1
brengt.
In de 20e min volgt er nog een gele kaart voor Tiendeveen.
Tiendeveen blijft kort zitten en er komen steeds meer mogelijkheden om te counteren omdat Protos ook de aanval kiest en dus ruimtes weg geeft.
Protos heeft in deze fase geluk dat Tiendeveen de kansen en mogelijkheden niet benut om de score verder uit te bouwen.
In de 23e minuut word in de zestien bij Tiendeveen de bal bewust terug gespeeld op de keeper.
Protos protesteerd en Tiendeveen mazzelt want scheidsrechter Kamman wuift het voorval weg.
Kansjes blijven er voor Tiendeveen en Protos.
En vlak voor het einde de van de wedstrijd voor beide ploegen nog een enorme kans. Eerst is het Protos met een doorbraak maar keeper Sander Lubbers is net op tijd uit zijn goal om erger te voorkomen. Een minuut later is het Tiendeveen met een idem doorbraak maar ook hier is keeper Martijn ten Broeke op tijd en behoed zijn ploeg voor de 4e tegentreffer.
Dan fluit scheidsrechter Kamman voor het einde van deze wedstrijd.
Ondanks de warmte toch een zeer vermakelijke wedstrijd waar beide ploegen zich niet hebben verstopt.
Tiendeveen - Protos eindstand: 3 - 1

Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent het toernooi? Volg ons dan op onze social media kanalen!