SV HODO verliest verdiend van VV Protos.

Op een zon overgoten sportpark en bij een lekkere tempratuur is SV HODO er niet in geslaagd te winnen van VV Protos. Na een belabberde eerste helft en een iets betere 2e stond er na 90 minuten een 0-2 stand op het scorebord.

1e helft duidelijk voor Protos.
Na een paar minuten aftasten door beide ploegen kreeg Kevin Katerberg de 1e kans voor de blauwhemden, hij was echter te druk voor het afwerken.
Kort hierna was het keeper Nijbanning van SV HODO die bij de bal langs ging en van geluk mocht spreken dat aanvaller Smits niet iets scherper was.
In de 10e minuut kwam HODO eindelijk een keer gevaarlijk op de helft van VV Protos, Bram Folkers had de bal breed moeten leggen op de vrij staande Wesley Annen, dit deed hij echter niet waarna de kans verkeken was.

Niet veel later is het aan Joost Meijerink van VV Protos om een verkeerde keuze te maken, als hij de bal eveneens verzuimt breed te leggen blijft de stand 0-0.
Halverwege de 1e helft lijkt HODO iets meer grip te krijgen, na een kopballetje van Wesley Annen en een schotje van de actief spelende Mart Pastoor is het toch weer VV Protos die 1op1 komt op keeper Nijbanning welke vervolgens wel prima redding brengt.
5 minuten voor rust word het dan toch terecht 1-0 voor VV Protos.
Een goedkoop gegeven vrije trap op de rand van het strafschopgebied word onberispelijk ingeschoten, Stef Smits krijgt terecht een applaus hiervoor van het Protos publiek.
In de minuten hierna gebeurd er weinig meer en zoeken beide ploegen de kleedkamer op met een

1-0 tussenstand.

2e helft krijgt HODO meer grip maar zonder echte grote kansen.
Na rust is het HODO die beter uit de kleedkamer komt, tot hele grote kansen weet het echter niet te komen, hiervoor miste de echte overtuiging.
Mart Pastoor kwam niet verder dan een (te zacht ) schot, een vrije trap die leep werd breed gelegd door Randy Zuidema naar Mart Pastoor ging via een been van een verdediger van Protos net naast. Het geblokte schot van Bram Folkers en het rollertje van Tom Dunning wat kort hierop volgden waren tekenend voor de wedstrijd, niet best en niet overtuigend.

10 minuten voor tijd begint Protos weer aan te zetten, wat uiteindelijk in een goed doelpunt resulteert van Bas Grobbe.
De penalty serie is uiteindelijk in 4-4 geëindigd. Details hierover kan ik helaas niet geven, op het hoofdveld was de slotfase van SCN-Tiendeveen dusdanig boeiend dat daar de aandacht naar verlegd was.
Door deze nederlaag eindigt HODO als laatste in de poule en speelt het komende zaterdag om 14:00 om de 7e en 8e plaats.
VV Protos word door deze overwinning 3e in de poule en mag zaterdag gelijktijdig aantreden in de wedstrijd om de 5e en 6e plaats.
Tegenstanders zijn nog niet bekend, die worden donderdag avond bekend als de wedstrijden op Elim zijn afgelopen.

Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent het toernooi? Volg ons dan op onze social media kanalen!