Sc Elim verliest in ouverture tegen titelkandidaat Noordscheschut.

Hollandscheveld – Op een zeer zwoele en warme zomeravond werd de aftrap door sc Elim in de jubileum-editie van het Prent Dorpentoernooi genomen. Na eindelijk twee coronajaren te hebben afgesloten zonder het fameuze regionale Dorpentoernooi kon nu onder leiding van scheidsrechter R. Venekamp op sportpark “Het Hoge Bos” het toernooi voor de 5de keer wel doorgang vinden. Op voorhand mocht er vanwege spelers tekorten vanwege vakanties en het warme weer worden doorgewisseld tijdens de gehele wedstrijd.

Na ruim 10 minuten spelen mocht Elim een vrije trap nemen maar deze werd door T. Kamping vakkundig weggekopt. Halverwege de eerste helft bracht keeper D. Klijnstra een famueze nadat J. Bisschop zijn slappe schot toch gekeerd zag worden. 

 

De corner hieruit werd door dezelfde J. Bisschop genomen maar hierop volgende een vrije trap voor Elim omdat er volgens scheidsrechter R. Venekamp te veel binnen het 5 meter gebied werd geduwd en getrokken. Een afstandschot van N. Koster buiten de 16 meter vloog vervolgens rakelings naast. Een volgende actie van diezelfde Koster werd tijdig afgestopt door het centrale duo W. Boertien en R. Prij dit om een achterstand te voorkomen. Vlak voor rust was het middenvelder R. Koekoek die met een splijtende pass aanvaller H. Klomp wist te bereiken. Deze had hier meer voordeel uit moeten halen want hij had sc Elim zowaar op een 1-0 voorsprong kunnen zetten. Ook jeugdspeler J. Benjamins kwam een teenlengte tekort op de geplaatste voorzet van M. Doldersum om de score open te breken. De meeopgekomen verdediger B. Koops zag zijn schot diagonaal vlak voor rust voorlangs gaan en zo werd er met een onverwachte brilstand de kleedkamer opgezocht.

 

Na de rust zag je dat Noordscheschut de instructie van trainer Zandink had gekregen om door te drukken en zo snel mogelijk de openingstreffer te scoren. Het was dan ook de behendige N. Koster die dacht deze treffer te scoren. Hij vergiste zich want hij werd voor buitenspel teruggefloten. Een vrije trap voor Noordscheschut dwong D. Klijnstra om een bijzondere redding te brengen. Al in een liggende houding wist hij met zijn gestrekte bovenbeen de bal tegen te houden. De corner leverde de eerste goal op want R. Zikken kon ver boven zijn man uit de bal diagonaal binnen knikken. Enkele vrije trappen over en weer leverde voor beide partijen geen resultaat op en zo bleef het ongemeen spannend. Een vrije bal werd snel genomen door Elim en het schot van M. Doldersum kon door jeugdkeeper S. Kiers  ternauwernood worden verwerkt tot corner. Hieruit zag R. Venekamp weer een overtreding op een keeper en mocht Noordscheschut de zoveelste vrije bal nemen.

 

Een goeie vrije trap van R. Prij kwam bij de ingevallen jeugdspeler T. ten Oever terecht en deze mistte net het doel. Na ruim een kwartier spelen werd een onverwacht schot van M. Vos in de korte hoek van buiten het strafgebied binnen geschoten. Of keeper D. Klijnstra deze bal ooit heeft zien aankomen is nog maar de vraag. Halverwege deze helft werd een buitenspel goal van D. Doldersum afgekeurd en had het ongemeen spannend kunnen worden. Het spel kabbelde zo wat voort richting het einde en Elim ging in de laatste speelminuten volop in de aanval, waarbij het centrale duo W. Boertien en R. Prij naar voren werden schoven. Dit gaf Noordscheschut meer ruimte en in eerste instantie na weer een goede redding van D. Klijnstra was het M. Vos die vlak voor tijd de 3-0 in de rebound binnenschoot. Met deze uitslag zal sc Elim moeten leren leven en kan het zich voor week dinsdagavond op maken tegen s.v. Pesse want deze verloor haar eerste wedstrijd op het hoofdveld van HODO met een 6-1 afgetekende nederlaag van de thuisclub. 

 

Wedstrijdverloop.

sc Elim – v.v. Noordscheschut 0-0 (0-3).
Scoreverloop: 49’ R. Zikken (0-1), 60’ M. Vos (0-2) en 85’ M. Vos (0-3).
Scheidsrechter: R. Venekamp.
Gele kaarten: Geen.
Rode kaarten: Geen.
Toeschouwers: 250.

Opstelling sc Elim: 
D. Klijnstra, S. Doldersum, W. Boertien, R. Prij, B. Koops, D. Doldersum, R. Koekoek, J. Benjamins, M. Doldersum, H. Klomp en B. Doldersum. 

Wisselspelers: D. Domitilia, T. Duinkerken en T. ten Oever.


Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent het toernooi? Volg ons dan op onze social media kanalen!