Sc Elim meerdere kansen maar SCN veel effectiever.

Sc Elim meerdere kansen maar SCN veel effectiever.

 

Noordscheschut  - Op de laatste speeldag van het Prent Dorpentoernooi moest sc Elim het opnemen tegen buurdorp Nieuwlande. In deze wedstrijd werd er gespeeld om de derde en vierde plaats in het eindklassement. De verwachting waren dat sc Elim de winst naar zich toe zou trekken maar aan het eind van dit verhaal pakte het geheel anders uit. Door veel ontbrekende basisspelers moest trainer Sikkes een beroep doen op de aanstormende jonge garde die in aantocht is. Er was zelf een dame die plaats nam op de wisselbank die wellicht dacht dat zij ook nog kans maakte om mee te mogen spelen. Uiteindelijk mocht dit alles niet baten want sc Elim moest genoegen nemen met de vierde plaats in het eindklassement.

 

Snelle wissel

Al snel kreeg Elim na de aftrap de eerste corner te nemen. De inswinger van M. Doldersum werd half ingekopt door Boertien waardoor broer Daymen en niet meer bij kon komen. De Ruiter werd voor buitenspel teruggefloten door scheidsrechter Okken maar hij schoot even later wel over de lat naar aangeven van Tangenbergh. De ene Doldersum, spelend bij SCN, kreeg aan de andere kant een grote kans om de score te openen naar een assist van de overgekomen NKVV-er Veldhuis. Na een ongelukkig botsing van D. Doldersum met Veldhuis moest de eerstgenoemde al snel worden gewisseld voor jeugdtalent O. Diphoorn. Een vrije trap van B. Marissen ineens op de goal kon door reservekeeper Smit worden gepakt. Koops moest een corner weggeven na een van richting veranderde bal door hem. Deze werd door de tegenstander slecht benut omdat er hands werd gemaakt binnen de zestienmetergebied en dit resulteerde in een vrije trap voor Elim.

 

Gemiste kansen

Een corner van M. Doldersum werd bijna ingekopt door Boertien maar hij ging er nipt onder door. De bal viel bij de tweede paal en daar had de Ruijter zich onsterfelijk kunnen maken door de 1-0 binnen te schieten, maar er bleef slechts een corner van over. Een volgende uitval van SCN bracht Veldhuis een-op-een voor keeper Smit maar deze zag kans de bal tot corner te verwerken. Ook de snel genomen corner hierna werd door hem perfect weggewerkt. Een soortgelijke situatie aan de andere kant waarbij Boertien weer niet het geluk aan zijn zijde had en in de rebound door D. Diphoorn over wordt geschoten. Elim kreeg meerdere vrije trappen te nemen maar ging hier niet effectief mee om. Een afstandsschot van Tellinghusen omdat Smit te ver voor zijn goal stond, ging gelukkig naast. In de slotfase schoof Bos een lange bal richting M. Doldersum en deze bediende Benjamins op perfect maat. Benjamins wist deze geweldige kans niet te benutten zodat er met de bekende brilstand werd gerust.

 

Sterke thee of toespraak

Vanaf de aftrap een geweldige kans voor SCN en binnen 5 minuten kreeg Kuiper weer de kans op de 0-1. Een eerste goal leek in de lucht te hangen en even later was het dan ook raak. Een voorzet van Kuiper werd door J. Marissen eenvoudig binnengetikt nadat keeper Smit er onder door was gesprongen (0-1). SCN kreeg meerdere vrije trappen te nemen en scheidsrechter Okken vond dat Boertien wel een kaartje had verdiend nadat hij eerder al een andere speler van Elim had bestraft met dezelfde kleur. Uit een van deze vrije trappen wist dezelfde J. Marissen ineens de 0-2 in de korte hoek te scoren. En heel snel hij zijn hattrick binnen na een uitstekende pass van Veldhuis. Wat nieuwbakken trainer Prins in de rust heeft gezegd weten wij niet of er moet iets door de thee hebben gezeten want binnen een kwartier spelen keek Elim tegen een 3-0 achterstand aan. Kuiper kreeg een grote kans op de 0-4 maar schoot de bal diagonaal voor langs. Na ruim een half uur spelen in deze helft kreeg Benjamins een geweldige kopkans uit een corner, maar hij zag zijn poging over gaan. 

 

Vreemde keeper

Een afstandsschot van M. Doldersum was meer een rollertje dat makkelijk gepakt kon worden door keeper Smale. Ja, u leest het goed. Vanwege gebrek aan keepers moest SCN een goede veldspeler op de doellijn plaatsen. Het leek wel of Elim vanmiddag met lood in de schoenen speelde en het geluk niet meezat. Nog 2 doelpunten van J. Marissen bracht de eindstand van 0-5 op het wedstrijdformulier. Deze zal mogelijk door de penningmeester van SCN persoonlijk worden ingelijst en nog jaren boven zijn nachtkastje prijken!

 

Wedstrijdverloop.

sc Elim – SCN 0-5 (0-0).

Scoreverloop:  52. J. Marissen 0-1, 57. J. Marissen 0-2, 58. J. Marissen 0-3, 78. J. Marissen 0-4, 

85. J. Marissen 0-5.

 

Scheidsrechter:  M. Okken.

Gele kaarten: 2.

Rode kaarten: 0.

Toeschouwers: 250.

Man of the match: Geen.                                                                                                                     

Opstelling sc Elim: 

Basis: R. Smit, G. Kikkert, M. Koops, W. Boertien, R. Bos, B. de Ruijter, D. Diphoorn, D. Benjamins, L. Tangenbergh, M. Doldersum en D. Doldersum (18. O. Diphoorn).Wissels:  O. Diphoorn.


Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent het toernooi? Volg ons dan op onze social media kanalen!