Sc Elim herpakt zich tegen Hollandscheveld.

Elim - In de tweede oefenwedstrijd van het Prent Dorpentoernooi werd voorafgaand aan beide wedstrijden een minuut stilte in acht genomen. Dit vanwege een sterfgeval binnen de directe familiekring van onze hoofdsponsor. Hierna volgde de aftrap onder leiding van scheidsrechter G. van Driel op het hoofdveld. Op het nabijgelegen kunstgrasveld speelden Noordscheschut en DKB. De winnaar van deze wedstrijd zou zich plaatsen voor de grote finale op zaterdag 19 augustus in Noordscheschut.

Elim scoort snel

Bij de eerste aanval van Hollandscheveld tikte Van Eck de bal over. Kennelijk wilde het uitteam vandaag niet weer met een groot verschil verliezen. Maar Elim liet er geen gras over groeien en na een assist van Benjamins kwam de bal op het hoofd van Diphoorn terecht. Hij wist de bal fraai diagonaal binnen te koppen (1-0) in de eerste tien minuten. Het vizier van M. Doldersum stond nog niet op scherp, want hij schoot eens voor de verandering over. Even later was het wel raak, want na geklungel bij de achterlijn en voordeel van de scheidsrechter schoof Diphoorn de bal van dichtbij over de doellijn (2-0). Een vrije trap van Mol na een overtreding van Kikkert kon weggekopt worden door Benjamins. Hollandscheveld probeerde de aansluitingstreffer te vinden, maar een kopbal van Hagen ging eerst op de lat en in de rebound schoot B. Diphoorn over.

Buitenspel

Halverwege deze helft kwam Kroezen alleen voor de keeper te staan, maar ter Steege was hem te slim af en zag zo zijn enorme kans in rook opgaan. Stand-in doelman Hidding moest aan de andere kant redding brengen, nadat scheidsrechter Van Driel grensrechter Hoogeveen liet staan en van Eck zijn kans gekeerd zag worden. Al snel stond daarna de 3-0 op het scorebord, want de snelle Kroezen wist te scoren nadat keeper ter Steege niet helemaal zeker was van zijn zaak. Het was makkelijk scoren voor de spits van Elim. Hollandscheveld probeerde van alles en kreeg meerdere vrije trappen en corners, maar dit keer was de Elimmer verdediging beter bij de les dan tijdens de eerste wedstrijd. Er werd niet meer gescoord in deze helft en beide teams zochten de kleedkamers op.

Eretreffer voor Bijl

In de rust bleef Kikkert achter in de kleedkamer en werd jeugdspeler O. Diphoorn ingebracht als zijn vervanger. Hollandscheveld pakte het goed op na de rust en creëerde gevaar uit vrije trappen en corners. D. Diphoorn moest met kunst- en vliegwerk de bal van de doellijn halen, maar toch was het Bijl die hem alsnog binnen schoot (3-1). De comeback was van korte duur, want een snelle uitval van Diphoorn, die niet zelfzuchtig was en de bal voorlangs schoof, werd bij de tweede paal binnen-geschoten door Kroezen (4-1). Hierna was het Hollandscheveld wat aan de beurt was, maar te fel tegengas van D. Doldersum werd afgestraft met een vrije trap voor Mol. Het zat Hollandscheveld dan ook niet mee. Ze hadden wel kansen, maar wisten geen doelpunten te maken. De vroeg ingevallen ten Oever liet zo een grote kans voorbijgaan om het scoreverschil voor de thuisploeg te vergroten.

Inpassen jeugdspelers

Daarna werden Bos en ten Oever gewisseld voor de jeugdspelers de Ruiter en Tangenbergh. Ook de nieuwbakken trainer Koning van Hollandscheveld bracht een aantal jonge wissels in het team. Een kwartier voor tijd bracht Kroezen de score op 5-1 en tevens de eindstand door een goede assist van D. Diphoorn. Hiermee voltooide hij zijn hattrick. Hollandscheveld leek hierna moegestreden en Elim kreeg nog veel kansen, waarbij invaller de Ruijter nog het dichtst bij de 6-1 zat. Vanwege de invallende schemering voegde scheidsrechter Van Driel niet veel extra speeltijd toe, omdat er ook nog penalty’s genomen moesten worden in geval van een gelijke stand in de poule. Hollandscheveld was beter in het nemen hiervan en won deze serie met 5-4. Komende zaterdag neemt Elim het op tegen SCN voor de derde en vierde plaats, terwijl Hollandscheveld tegen dorpsgenoot HODO gaat spelen voor de zevende en achtste plaats. De locatie waar dit alles plaatsvindt is sportpark de Meulewieke in Noordscheschut.

Wedstrijdverloop.

sc Elim – Hollandscheveld 5-1 (3-0).

Scoreverloop:  6. D. Diphoorn 1-0, 11. D. Diphoorn 2-0, 30. P. Kroezen 3-0, 50. R. Bijl 3-1, 53. P. Kroezen 4-1, 77. P. Kroezen 5-1.

Straffenschoppenserie:  Elim- Hollandscheveld 4-5.

Scheidsrechter:  G. van Driel.

Gele kaarten: 0.

Rode kaarten: 0.

Toeschouwers: 250.

Man of the match: D. Diphoorn.

Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent het toernooi? Volg ons dan op onze social media kanalen!