Pesse - Elim

Pesse - Elim

Noordscheschut – Op weer zwoele en warme zomeravond werd op het terrein van v.v. Noordscheschut de aftrap in het Prent Dorpentoernooi door sc Elim verricht onder leiding van scheidsrechter H. Boland. Beide teams uitkomend in de zaterdag- en zondag 2de klasse zouden aan elkaar gewaagd moeten zijn. De winnaar zal gaan spelen om de 5de of 6de plaats in het eindklassement. Een eerste vrije trap van werd door D. Doldersum uit vakkundig weggekopt waarmee hij zijn keeper T. Duinkerken op de been hielp. Aan de andere zijde was het de keeper, die ook even de klus kwijt was en zo wist jeugdspeler J. Benjamins al snel de openingstreffer te maken (1-0). En behendige actie van M. Doldersum tussen 3 spelers door leverde voor hem geen resultaat op. Ook T. ten Oever, die deze avond zich weer van zijn beste zijde liet zien, kon alleen voor de keeper niet tot scoren komen. Uit de eerste corner van M. Doldersum wist verdediger R. Prij de onderkant van te raken en zo bleef de stand onveranderd. 

 

Mooie aanval

Een snelle uitval over de linkervleugel zorgde ervoor dat M. Doldersum in balbezit kwam. Zijn voorzet belandde op de volumineuze borst van H. Klomp en deze wist dan ook simpel de 2-0 binnen te lopen bij de tweede paal.  Na de eerste drinkpauze trok Pesse wat meer initiatief naar zich toe  maar een fraaie vrije trap van M. Doldersum belandde op de onderkant van de lat. In de rebound was keeper R. Waninge van Pesse H. Klomp te snel af. Maar andere zijde was het M. Hartman die met eenzelfde afstandsschot de onderkant van de lat wist te raken, waarbij er twijfels waren of de bal nu wel of niet over de doellijn was geweest. Een geplaatst schot van M. de Vries ging vervolgens diagonaal voorlangs. Een corner van R. Verbruggen werd door M. Doldersum ternauwernood van de doellijn weggekopt en zo kon hij de aansluitingstreffer voorkomen. Een volgende corner van S. Hartman dwong keeper T. Duinkerken nog tot een redding maar gescoord werd er niet meer in deze helft ondanks aandringen van de tegenstander.

Jeugd gewisseld voor ervaring

Direct na de rust werd de vakantievierders door trainer E. Sikkes binnen de lijnen gebracht en mochten de gebroeders S. en B. Doldersum en J. Benjamins op de bank plaats nemen. Invaller E. Njagul werd dan ook onder druk gezet en kreeg vervolgens 2 vrije trappen mee. Voordeel voor H. Klomp leverde de eerste corner op in deze helft maar het schot van R. Prij werd te slap ingeschoten. Na vrij stevig inkomen van invaller J. Doldersum mocht M. Hartman een vrije trap op een perfecte positie nemen. Maar helaas zag hij zijn vrije trap door de muur gekeerd worden. Een korte corner van Elim werd door D. Doldersum ver over bij de tweede paal geschoten. 

 

Een klein smetje op een sportief wedstrijd

Een forse charge op J. Doldersum op het middenveld zorgde ervoor dat de overigens goedleidende scheidsrechter H. Boland de eerste en enige gele kaart van deze avond moest trekken. Een snelle combinatie aanval van Elim werd tot bijna in detail perfect uitgevoerd maar de aansluiting om het af te ronden ontbrak helaas voor J. Doldersum. Zo bleef de stand nog steeds ongewijzigd op het scorebord. Een vrije trap van N. Prikke leverde de koppende M. Kolen van dichtbij bijna de aansluitingstreffer op. Aan het eind van de wedstrijd kreeg Pesse nog meerdere kansen om te scoren maar Elim hield haar verdedigingslinie goed gesloten en zo kan het zich zaterdag op gaan maken op eigen terrein voor de 5de  of 6de  plaats tegen een nu nog onbekende tegenstander.

 

Wedstrijdverloop.

sc Elim – s.v. Pesse 2-0 (2-0).

Scoreverloop: 6’ J. Benjamins (1-0), 19’ H. Klomp (2-0).

Scheidsrechter: H. Boland.

Gele kaarten: 1 ( 60’ M. Kolen).

Rode kaarten: Geen.

Toeschouwers: 250.


Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent het toernooi? Volg ons dan op onze social media kanalen!