Noordscheschut wint van DKB en plaatst zich voor de finale!

Voor aanvang van de wedstrijd van vv Noordscheschut tegen DKB werd er een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Henriette Westerbeek Prent, de dochter van onze hoofd- en toernooisponsor Prent. Hierbij willen we de nabestaanden nogmaals veel sterkte wensen met dit grote verlies.

Na dit indrukwekkende moment, werden er vanaf het beginsignaal van de prima leidende scheidsrechter Michiel Okken uit Hoogeveen, speldenprikken uitgedeeld door Noordscheschut aan DKB, hele grote kansen leverde dit in eerste instantie niet op. Het spelbeeld werd snel duidelijk; Noordscheschut had veel balbezit, speelde de bal rustig rond en DKB opereerde vanuit een gesloten verdediging, loerend op een counter. De eerste de beste counter van DKB was ook bijna meteen raak, de Schutse verdediging had zijn handenvol aan de snelle en sterke spits David van Zandwijk, maar keeper Wiebe Zinger kon met een uiterste krachtsinspanning zijn doel schoon houden en een gevaarlijk schot in de verre hoek tot corner verwerken. Noordscheschut bleef opzoek naar een opening in de verdedigende stelling van DKB en na 20 minuten, was het Henk Koster die na het missen van twee grote kansen uit een scherpe corner van Damian Smand binnen tikte en voor de 1-0 voorsprong zorgde.

Noordscheschut werd hierna sterker en kreeg een aantal kansrijke vrije trappen net buiten het strafschopgebied, maar tot heel veel gevaar leidde dit echter niet. Na een half uur wisselde de equipe van Berry Zandink maar liefst zesmaal, maar veel veranderde er niet aan de situatie. Een inzakkend DKB dat er af en toe gevaarlijk uit kwam met messcherpe counters en een Noordscheschut dat veelvuldig balbezit had. Nadat de ingevallen Ramon Brakel met een hard schot nog op keeper Ryan van de Wetering stuitte, was het vlak voor rust aanvoerder Nick Koster die via de eveneens ingevallen Melvin Mol in stelling werd gebracht en schitterend uit de draai de bal in de kruising van het doel wist te schieten en hiermee de 2-0 ruststand op scorebord bracht.

In de tweede helft trachtte trainer DKB-trainer Jan-Otto Benjamins met een tactische omzetting door aanvoerder Igor Tangenberg in de spits te poseren, de verdediging van Noordscheschut in moeilijkheden te brengen.

Noordscheschut probeerde druk te blijven zetten, maar werd steeds onzorgvuldiger in balbezit en kreeg het lastiger met het opportunistische spel van DKB. In de 60e minuut was het dan ook raak voor DKB, na slordig balverlies op het middenveld, stond de verdediging van Noordscheschut niet goed en een snelle uitbraak van DKB zorgde ervoor dat spits Van Zandijk netjes afrondde en de 2-1 aan kon tekenen. Vlak hierna een enorme kans voor DKB, maar de ingevallen keeper Tristan Vos redde uitstekend en hield zijn ploeg hiermee op voorsprong.

De wedstrijd werd hierna wat feller met veel stevige doch faire duels en ook Noordscheschut werd weer iets gevaarlijker, kreeg een grote kans, waarbij Djaïro Swiers na een prachtige solo, 1 op 1 met keeper van de Wetering kwam, maar hem net niet wist te verschalken.

Een gevaarlijke corner van DKB kon net niet tot doelpunt worden gepromoveerd. Het beeld veranderde doordat DKB veelvuldig de lange bal hanteerde om de verdediging van Noordscheschut te slechten en hierdoor het spel razendsnel op en neer golfde. In de 81e minuut leek de wedstrijd dan toch te zijn gespeeld, toen Bjorn Schonewille na goed doorzetten vanaf de 16-meter lijn verwoestend uithaalde en de 3-1 kon aantekenen. Niets bleek minder waar, want 5 minuten voor tijd wist DKB-aanvoerder Tangenberg na wederom slordig balverlies op het middenveld van Noordscheschut de aansluitingstreffer te maken; 3-2. DKB zette nog alles op alles om een gelijkspel uit het vuur te slepen en dit zorgde voor nog enkele hachelijke momenten voor het doel van keeper Vos.

Maar waar DKB volop op de aanval speelde om de gelijkmaker nog uit het vuur te slepen, ontstond er natuurlijk ook ruimte voor Noordscheschut dat via de razendsnelle nieuwkomer Enrico Schonewille hier dankbaar gebruik van maakte, zijn harde voorzet werd via een verdediger in eigen doel gewerkt, 4-2.

Direct hierna werd er door scheidsrechter Okken afgefloten, waardoor vv Noordscheschut met 2 gewonnen poule duels, aankomende zaterdag om de 1e en 2e plaats gaat strijden tegen het verrassende vv Tiendeveen van Michel van Essen.

Deze wedstrijd zal aankomende zaterdag 19 augustus plaatsvinden om 16:30 op Sportpark de Meulewieke in Noordscheschut op de finaledag van het Prent Dorpentoernooi. Natuurlijk is hier weer gratis toegang, kun je prachtige prijzen winnen via de iedereen bekende loterij en zal na afloop DJ Henri Vogelzang onder het genot van een hapje en drankje de festiviteiten in gang zetten. Komt dat zien!

Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent het toernooi? Volg ons dan op onze social media kanalen!