Interview aanvoerders deelnemende clubs! DKB'44

Interview aanvoerders deelnemende clubs! DKB'44

Zoals u van ons gewend bent zoeken we de media op in aanloop naar ons toernooi, 11 augustus gaat de bal rollen, we hebben de aanvoerders van de organiserende clubs geïnterviewd, als 4e in de rij Erik Groen van DKB.

Erik is 30 jaar oud en begon op zijn 6e te voetballen bij DKB om vervolgens op zijn 17e te debuteren in het eerste elftal. DKB en Erik groen zitten dus al 24 jaar lang aan elkaar vast.

Op de vraag waar DKB voor staat krijgen we het volgende antwoord:
‘De vereniging is een echte dorpsclub. Ons kent ons, waar nodig helpen we elkaar. En als er dingen zijn waar we als team/verenging tegen aanlopen, wordt dit vaak samen opgelost. Ook is er voor zo'n kleine verenging altijd genoeg steun van het publiek. Het komt regelmatig voor dat wij meer publiek meenemen in een uitwedstrijd dan de thuis spelende club’.

Over de doelstelling voor komend seizoen is Erik duidelijk:
‘Het wordt dit jaar weer een uitdaging om ons rechtstreeks te handhaven in de 3e klasse. Dit was het vorig jaar ook al, maar toen hebben we het gered. Dit jaar zijn er een paar degradanten uit de 2e klasse bijgekomen, waarbij het vorig jaar nog 4 promovendus waren. Ook zijn wij als selectie 5 spelers kwijt geraakt (Leeftijd, andere club, stapje terug). En wij krijgen er 2 jeugdspelers voor terug. Dit zijn wel talentvolle spelers, maar in de breedte zijn we er behoorlijk op achteruit gegaan’.

Het is voor DKB het debuut op het Prent Dorpentoernooi: ‘Wij vinden het belangrijk om op tijd fit te worden, zodat we ook fit aan de competitie kunnen beginnen. Mede door een goed begin van vorig jaar hebben we ons ook kunnen handhaven (4 wedstrijden 10 punten) Dit is ons 1e jaar dat we als DKB deelnemen aan dit toernooi, maar we horen hier veel positieve verhalen over, dus moet het goed gaan komen’.

Tot slot nog de vraag wie de finale gaat spelen en wie deze gaat winnen:

De finale word Elim tegen DKB, en DKB gaat winnen!

Wij wensen Erik en DKB veel succes in de voorbereiding en op het Prent Dorpentoernooi!

 


Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent het toernooi? Volg ons dan op onze social media kanalen!