HODO met moeizame overwinning langs V.V. Tiendeveen

HODO met moeizame overwinning langs V.V. Tiendeveen

Hollandscheveld - De zesde editie van prachtige Prent Dorpentoernooi is een mooie aftrap voor veel regioclubs richting de nieuwe competitie. Het toernooi is inmiddels een waar begrip geworden in onze regio. Op vrijdagavond werd bij HODO de eerste aftrap verricht door 4 van de 8 deelnemende clubs. Thuisclub HODO nam het deze avond op tegen v.v. Tiendeveen uit dezelfde woonplaats. Onder leiding van scheidsrechter Boer werd onder broeierige omstandigheden afgetrapt. Op het naastgelegen kunstgrasveld streden SCN en Protos tegen elkaar.

Beginfase voor HODO

In het begin was HODO vooral dominant en moest keeper Lubbers gedwongen een rare terugspeelbal over de zijlijn wegwerken. Voormalig keeper van HODO Pol, die vanavond speler was, kreeg vervolgens een goede kopkans maar deze ging naast. Na een kwartier deed Tiendeveen iets terug en kreeg een corner. Deze werd genomen door Yildrim en weggewerkt door oud-Elim speler Metselaar. Een volgende aanval van HODO met een schot van Volkers werd op de lijn gered door keeper Lubbers. Het spel golfde op en neer met kansjes aan beide kanten.

Doelpunt voor de rust

Na goed combinatiespel van Tiendeveen kreeg Ucan de kans om te scoren, maar zijn schot werd geblokkeerd door een been van een HODO-verdediger. Ook Booijnk kreeg deze kans, maar zijn schot ging hoog over na een assist van Yildrim. Daarna werden HODO-spelers, waaronder Smit, meerdere keren teruggefloten voor buitenspel tot ongenoegen van de spelers en begeleiding. Vlak voor rust scoorde de thuisclub uit een standaardsituatie. Een corner, vlak voor tijd genomen en snel uitgevoerd, kwam bij Volkers terecht die de bal beheerst bij de tweede paal binnen schoot. Hiermee nam HODO verdiend de leiding. Scheidsrechter Boer floot kort daarna voor de rust.

Omzettingen
Na de rust zag het spel er anders uit, want trainer Van Essen had wat wijzigingen in zijn team doorgevoerd. De eerste corner van Annen werd echter keurig ingekopt door Profijt, maar keeper Lubbers stond op de juiste plek. Daarna volgden meerdere corners voor Tiendeveen, maar ook keeper Snijder stond opgesteld en maakte enkele reddingen voor zijn team. Ook met een penalty genomen door Uncan had hij geen moeite, omdat deze naast werd geschoten. Voorafgaand hieraan was hij reglementair onderuit gehaald binnen de lijnen door Profijt. Ook na een uur spelen liet Tiendeveen goed combinatiespel zien via Booijink, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. Op de tribune zat een dame die haar ogen niet kon geloven en dacht zelfs blauwe shirts te zien bij Tiendeveen. Misschien tijd om een opticien te bezoeken.

Gemiste kansen

Schoten van Tangor en Kleine gingen over, maar trainer Van Essen wilde nog meer druk naar voren creëren en een hoger tempo spelen. HODO-speler Pastoor, die op gelukkige wijze de bal terugkreeg, ging er als een haas vandoor en bediende Smit, maar deze schoot naast. Een vrije trap van Tiendeveen genomen door Boxma werd te zwak ingeschoten en was een makkelijke prooi voor Snijder. Tiendeveen probeerde van alles, maar de gelijkmaker wilde maar niet vallen. Ze kregen meerdere vrije trappen, maar het leidde niet tot resultaat. Dit veelvoud aan vrije trappen leidde tot enige irritatie bij enkele HODO-spelers. Bij het scheiden van de markt resulteerde dit in 2 kaarten voor spelers van beide teams en werd de wedstrijd vrij snel afgefloten met enige extra speeltijd. De penaltyserie van 5 stuks die hierna werd genomen voor de rangschikking bij gelijke stand in de poule eindigde in een 4-4 gelijkspel.

 


Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent het toernooi? Volg ons dan op onze social media kanalen!