Hollandscheveld - Noordscheschut 0 - 6

Noordscheschut wint ruim van Hollandscheveld

De 2e wedstrijd in het Prent Dorpentoernooi op 12 augustus was om 16.00 uur tussen Noordscheschut en Hollandscheveld. Alhoewel het balbezit 50-50 was, ging Schut effectief om met de kansen. Een sterker Schut won met 6-0, voor rust 3-0, en na rust werd het 6-0. Met goed weer en veel supporters liet Schut zien sneller te zijn in de balhandelingen en spel voortzetting. Zo kon Bjorn Schonewille de 1-0  en 2-0 maken en hij  liet Toekie keeper  Lennard Vos kansloos.  Daarna kon Luuk van Eck de 2-1 maken voor Hollandscheveld maar hij miste voor Schut keeper Wiebe Zinger.  Henk Koster maakte voor rust nog de 3-0. In de 2e helft nam Schut wat gas terug en zo kon Hollandscheveld meer gelijk op voetballen. Hollandscheveld kreeg een penalty nadat Martijn Dekker in de 16 onderuit werd gehaald. Robin Bijl schoot de strafschop prima rechts onderin, maar keeper Tristan Vos van Schut redde nog knapper, geen doelpunt dus.  In de slotfase drong Schut meer aan en mede dankzij keeper Nick ter Steege kon Schut er niet meer dan 3  maken. Eerst wist Mees Vos de 4-0 te scoren. De achterhoede van Hollandscheveld kreeg de laatste 20 minuten de bal niet meer goed weg. Henk Koster wist 2x te profiteren en maakte de 5-0 en 6-0.  De sportieve wedstrijd werd prima geleid door scheidsrechter Marco Smook-Brands.  In hun volgende wedstrijd in het Dorpentoernooi spelen Hollandscheveld tegen SC Elim, en Noordscheschut tegen DKB. Beide wedstrijden zijn bij SC Elim op donderdag 17 augustus om 19.00 uur.

Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent het toernooi? Volg ons dan op onze social media kanalen!